Karakterisasi santan instan bubuk yang dibuat menggunakan filler Na-CMC dari bacterial cellulose

Characterization of instant coconut milk powder made using Na-CMC fillers from bacterial cellulose

  • Budi Santosa Program Studi Teknologi Industri Pertanian, Fakultas Pertanian, Universitas Tribhuwana Tunggadewi, Jl. Telaga Warna, Tlogomas, Malang, Jawa Timur
  • Endang Rusdiana Sriwaningsih Program Studi Teknologi Industri Pertanian, Fakultas Pertanian, Universitas Tribhuwana Tunggadewi, Jl. Telaga Warna, Tlogomas, Malang, Jawa Timur
  • Domu Wulang Program Studi Teknologi Industri Pertanian, Fakultas Pertanian, Universitas Tribhuwana Tunggadewi, Jl. Telaga Warna, Tlogomas, Malang, Jawa Timur
Keywords: Bacterial Cellulose, Na-CMC, Maltodextrin

Abstract

The development of the times demands the problem of food being available in a fast and ready-to-eat time, one of which is the problem of providing coconut milk. Making coconut milk during this time requires a long process and takes a long time. To answer this problem, instant coconut milk powder is the solution. This product has the advantages of long shelf life, easy packaging, easy storage and easy to transport due to reduced volume and weight. This study aims to determine the role of Sodium - Carboxymethyl Cellulose (Na-CMC) from bacterial cellulose as a filler in the manufacture of instant coconut milk powder combined with maltodextrin. The experimental design used in the study was a Single Factor Completely Randomized Design, the factor was the proportion between Na-CMC and Maltodextrin consisting of 4 levels of C1 (Na-CMC 0% : Maltodextrin 20%), C2 (Na-CMC 5% : Maltodextrin 15%), C3 (Na-CMC 10% : Maltodextrin 10%), C4 (Na-CMC 15% : Maltodextrin 5%), C5 (Na-CMC 20% : Maltodextrin 0%). Observed parameters of moisture content, fiber content and solubility. The results showed the highest water content of instant coconut milk powder in the C5 treatment (Na-CMC 20% : Maltodextrin 0%) of 11.51%, the highest fiber content of 0.34% in the C5 treatment (Na-CMC 20% : Maltodextrin 0%), while the solubility was highest in the C1 treatment (Na-CMC 0% : Maltodextrin 20%) of 40.50%.

 

References

Anwar, E. (2002). Pemanfaatan maltodekstrin dari pati singkong sebagai bahan penyalut lapis tipis tablet. Jurnal Makara Sains, 6(1), 50-54.

Barlina, R. (2004). Potensi buah kelapa muda untuk kesehatan dan pengolahannya. Jurnal Perspektif, 3(2), 46-60.

Coniwanti, P., Dani, M., & Daulay, Z. S. (2015). Pembuatan natrium karboksimetil selulosa (na-cmc) dari selulosa limbah kulit kacang tanah. Jurnal Teknik Kimia, 21(4), 57-64.

Estiasih, T. & Sofia, E. (2009). Stabilitas antioksidan bubuk keluwak (Pangium edule Reinw.) selama pengeringan dan pemasakan. Jurnal Teknologi Pertanian, 10(2), 115-122.

Hanafiah, K. A. (2012). Rancangan percobaan (teori dan aplikasi). Jakarta: Rajawali Press.

Kementerian Pertanian. (2019). Statistik perkebunan Indonesia 2018 – 2020 untuk komoditas tanaman kelapa. Jakarta: Direktorat Jenderal Perkebunan.

Kumalaningsih, S. (2012). Metodologi penelitian (kupas tuntas cara mencapai tujuan). Malang: UB Press.

Laksono, M. A. Bintoro, V. P. & S. Mulyani. (2012). Daya ikat air, kadar air dan protein nugget ayam yang disubstitusi dengan jamur tiram putih (Pleurotus ostreatus). Animal Agriculture Journal, 1(1), 685-696.

Lin, W .C. Lien, C. C. Yeh, H. J. Yu, C. M. & Hsu, S. H. (2013). Bacterial cellulose and bacterial cellulose-chitosan membranes for wound dressing applications. Journal of Carbohydrat Polymers, (94), 603-611.

Martins, I.M.G. Magina, S.P. Oliveira, L. Freire, C.S.R. Silvestre, A.J.D. Neto, C.P. & Gandini, A. (2009). New biocomposites based on thermoplastic starch and bacterial cellulose. Journal of Composites Science and Technology, (69), 2163-2168.

Narsih. (2013). Ekstraksi senyawa bioaktif kulit lidah buaya dan pengeringan busa untuk menghasilkan bubuk antioksidan alami [Disertasi]. Universitas Brawijaya Malang.

Nisa, D. & Putri, W.D.R. (2014). Pemanfaatan selulosa dari kulit buah kakao (Teobroma cacao L.) sebagai bahan baku pembuatan cmc (carboxymethyl cellulose). Jurnal Pangan Dan Agroindustri, 2(3), 34-42.

Nugraheni, A, Yunarto, N. & Sulistyaningrum, N. (2015). Optimasi formula mikroenkapsulasi ekstrak rimpang temulawak (Curcuma xanthorrhiza Roxb) dengan penyalut berbasis air. Jurnal Kefarmasian Indonesia, 5(2), 98-105.

Rukmana, R. & Yudirachman, H. (2016). Untung berlipat dari budidaya kelapa tanaman multi manfaat. Yogyakarta: Lyli Publisher.

Runtunuwu, S.D. Assa, J. Rawung, D. & Kumolontang, W. (2011). Kandungan kimia daging dan air buah sepuluh tetua kelapa dalam komposit. Buletin Palma, 12(1), 57-65.

Santosa, B. (2020c ). Proses pembuatan bubuk probiotik lactobacillus plantarum menggunakan filler bacterial cellulose [Disertasi]. Universitas Brawijaya Malang.

Santosa, B., & Wirawan, W. (2021b ). Evaluasi sifat fisika, kimia dan kandungan logam berat di dalam nata de coco yang dibuat menggunakan sumber nitrogen dari NPK. Teknologi Pangan: Media Informasi dan Komunikasi Ilmiah Teknologi Pertanian, 12(2), 250-256.

Santosa, B., Ahmadi, K., & Taeque, D. (2012). Dextrin concentration and carboxymethyl cellulose (cmc) in making of fiber-rich instant beverage from nata de coco. IEESE International Journal of Science and Technology, 1(1), 6-15.

Santosa, B., Rozana, R., & Astutik, A. (2021a ). Pemanfaatan sumber nitrogen organik dalam pembuatan nata de coco. Teknologi Pangan: Media Informasi Dan Komunikasi Ilmiah Teknologi Pertanian, 12(1), 52-60.

Santosa, B., Tantalu, L., & Sugiarti, U. (2019a ). Penambahan ekstrak kulit buah naga pada pengembangan produk nata de coco berantioksidan. Teknologi Pangan: Media Informasi dan Komunikasi Ilmiah Teknologi Pertanian, 10(1), 1-8.

Santosa, B., Wignyanto, W., Hidayat, N. & Sucipto,S. (2020a). Optimization of NaOH concentration and trichloroacetic acid in bacterial carboxymethylation cellulose. Food Research Journal, 4(3), 594-601

Santosa, B., Wignyanto, W., Hidayat, N., & Sucipto, S. (2020b ). The quality of nata de coco from sawarna and mapanget coconut varieties to the time of storing coconut water. Food Research Journal, 4(4), 957- 963.

Santosa, B., Wirawan, W., & Muljawan, R. E. (2019). Pemanfaatan molase sebagai sumber karbon alternatif dalam pembuatan nata de coco. Teknologi Pangan: Media Informasi dan Komunikasi Ilmiah Teknologi Pertanian, 10(2), 61-69.

Siskawardani, D. D. Nur Komar & Moch. Bagus Hermanto (2013). Pengaruh konsentrasi na-cmc (natrium-carboxymethylcellulose) dan lama sentrifugasi terhadap sifat fisik kimia minuman asam sari tebu (Saccharum officinarum L). Jurnal Bioproses Komoditas Tropis, 1(1), 54-61.

Setiaji, B. Setyopratiwi, A. dan Cahyandaru, N. (2002). Exploiting the benefit of coconut milk skim in coconut oil process as nata de coco substrate. Jurnal Indonesian Journal of Chemistry, 2(3), 167-172.

Winarno, F.G. (2007). Teknobiologi pangan. Bogor: M-Brio Press.

Published
2023-08-16
How to Cite
Santosa, B., Sriwaningsih, E. R., & Wulang, D. (2023). Karakterisasi santan instan bubuk yang dibuat menggunakan filler Na-CMC dari bacterial cellulose. Teknologi Pangan : Media Informasi Dan Komunikasi Ilmiah Teknologi Pertanian, 14(2), 189-196. https://doi.org/10.35891/tp.v14i2.4044
Section
Artikel